tisdag, december 19, 2006

Idag tillsatte SL en ny VD. Det är leverans av utlovade tjänster som gäller för SL och tillsättningen idag är ett stort steg i rätt riktning mot att förbättra kvaliteten för koncernen. Ingemar Ziegler är en oerhört kompetent och professionell VD, och vi är glada att se honom i den här nya rollen.

Vår främsta utmaning blir att vända den negativa trend som tidigare spökat vad gäller tillförlitlighet och trygghet i resandet. Mycket av det arbete som tidigare har lagts ner på marknadsföringen av SL har varit bra men nu krävs det som sagt var fokus.

Ingemar Ziegler är rätt man för att hantera det uppdraget.

1 kommentar:

Anonym sa...

Och förklaringen till att Jangälv sparkades? För kundorienterad. Jo, tjena. SL MÅSTE vara ett kundorienterat bolag. Stockholmarna har ingen annan infrastruktur att använda sig av.

Vi bor i en stad med en ovanlig stadsplanering - förorterna utgör öar, omgärdade av grönområden. De olika banorna går rakt genom dessa gröna kilar mellan förorterna och knyter dem samman. Det är därför tunnelbanan till Husby-C tar 19 minuter från Centralen medan bussen tar en hel timme. Stockholm är anpassat efter tunnelbanan, och efter att de som bor i förorterna skall ha råd att färdas med den.

P.g.a. att Stockholm har en tradition av att samla alla kulturevenemang i centrum och bostäder i förorterna har olika försök att lägga kultur i förorterna gått åt pipan. All kultur finns i centrum, och dit är det ytterst kostsamt att ta sig för barnfamiljer i förorterna. Följden blir att kultur är en klassfråga utan enhetstaxan.