fredag, december 08, 2006

Den här veckan har varit hektisk men intressant. I måndags deltog jag i min egenskap av trafiklandstingsråd i ett seminarium om säkerhet i kollektivtrafiken, arrangerat av Connex i samarbete med London Underground.

Andy Barr, chef vid London Underground berättade initierat och personligt om bombattentatet i Londons tunnelbana och hur lednings- och krishanteringsrutinerna fungerade under händelsen. Hur hanterar man egentligen en händelse som påverkar miljontals människor, både människor som varit närvarande men också de som känner otrygghet och osäkerhet i samband med en sån händelse. Vi behöver nog se över hur vi själva hanterar dessa frågor.

Anställde i veckan två nya medarbetare. Jag hade turen att kunna locka över Hans-Erik Malmros till landstingets trafikrotel som förste landstingsrådssekreterare. Hans-Erik är en av våra mest kompetenta trafikexperter med lång erfarenhet av landstingsfrågor. Roligt! Han kommer att tillföra mycket energi och kunskap om kollektivtrafiken.

Samtidigt med Hans-Erik kom även Håkan Filipsson, en duktig kille som tidigare arbetat på Moderaternas förbundskansli. Han kommer att bevaka Färdtjänstnämnden och bistå trafikroteln med underlag och ärendebevakning.

En av höjdpunkterna denna vecka var i övrigt julmiddagen på Wenner-Gren Center. Trevlig personal, god mat och en fantastisk utsikt gjorde kvällen minnesvärd.

Inga kommentarer: