fredag, december 01, 2006

I samband med Världsaidsdagen idag 1 december har vi i den nya borgerliga majoriteten i Stockholms läns landsting uppmärksammat målet för landstinget att halvera antalet nysmittade av HIV i Stockholmsregionen till 2016.

För att nå målet krävs kraftfulla insatser från politiskt håll. En första insats från den nya majoriteten i landstinget är att säkerställa att den tidigare nedläggningshotade Venhälsan får fortsätta att utveckla sitt framgångsrika arbete i kampen mot HIV. Vi föreslår i budget för 2007:

·att Venhälsan får ytterliggare fyra miljoner kronor för sitt preventiva arbete och för behandlingen av patienter med HIV.

· att Venhälsan får ett eget uppdrag av landstinget för att testa sexuellt överförbara sjukdomar. I uppdraget ingår även att erbjuda homo- och bissexuella som drabbats av HIV ett medicinskt och psykosocialt omhändertagande.

·att Venhälsan skall vara lokaliserad centralt i Stockholm för att patienter och personer som vill testa sig mot HIV med lätthet kan ta sig dit

Vi visar i budgeten att offensiva insatser krävs för att nå målet att halvera antalet nysmittade. Venhälsan är en av de verksamheter som skall hjälpa oss att se till att målet uppnås därför skall deras arbete utvecklas inte avvecklas.

Detta kan vara en bra början för att antalet som smittas av hiv blir så få som möjligt.

Inga kommentarer: