söndag, december 24, 2006

God Jul onskar jag Er alla!

Nar jag skriver detta ar det julafton i Sverige men i Dorset Vermont USA dar jag firar jul och nyar ar det fortfarande den 23 december.

Det amerikanska tangentbordet gor att jag har problem med prickar och ringar dar det skall vara det over bokstaverna.

December har varit en hektisk trafikpolitisk manad. har kommer nagra summerande tankar.

Nya taxor för storsatsning på bussar och tåg i tid

Som Du säkert har läst i tidningarna så kommer vi att genomföra en rad offensiva beslut för att ge SL rätt förutsättningar att klara sin ekonomi och stockholmarnas kollektivtrafik på lång sikt.

Genom det nya taxesystemet har vi råd att göra den största satsningen i SL:s historia med hela 750 miljoner kronor extra nästa år. Mot vårt förslag står socialdemokraternas nedskärningar med över 500 miljoner på tre år.

Vi kommer genom detta beslut att genomföra den politik vi gick till val på; Tåg och bussar ska gå i tid och resenärer och personal ska vara trygga i kollektivtrafiken.”Fram till dess att ett nytt prissystem kan träda i kraft så återgår SL till ett zonbaserattaxesystem.

För att säkerställa att SL får tillräckliga intäkter höjs priset på 30-dagarskortet för fullbetalande till 620 kronor från 1 april.”I detta sammanhang vill jag påpeka att påståendena om ett kontantpris på upp till 90 kronor saknar grund, och att det aldrig blir dyrare än 40 kronor (24 kr för barn, ungdomar och pensionärer) för en resa om man förköper sina kuponger. Majoriteten av alla resor sker inom en zon och för dessa resor innebär det en höjning från 18 till 20 kronor med förköpta biljetter.
Syftet med den nya taxan är:- att få en mer rättvis taxa (det ska kostar mer att åka långt och mindre att åka kort), - att få ökade intäkter till SL (pengar som behövs för att behålla trafiken, vi satsar 750 Mkr mer nästa år), - att minska kontanthandteringen i SL-trafiken (vilket minskar rånrisken). Med en ny VD vid rodret skall SL:s neråtgående popularitet stoppas.Nu galler trygghet i kollektivtrafiken, pålitlighet och tillgänglighet. Kvaliteten måste alltid sättas i centrum.

Inga kommentarer: