tisdag, december 12, 2006

Dagens budgetdebatt om kollektivtrafiken blev mycket avslöjande.

(Rapport från landstingsfullmäktiges budgetdebatt)

Vi inom alliansen visade på punkt efter punkt hur socialdemokraterna misslyckats med kollektivtrafiken. Efter fyra år med socialdemokrater vid spakarna får kollektivtrafiken underkänt av resenärerna. Tre av fyra är missnöjda med tidspassningen. Det är det sämsta betyget någonsin.

Det har också blivit sämre standard och trängre i tunnelbanan. Allt fler känner sig otrygga när de reser ensamma på kvällar och helger, det vet både ni och jag.

Men, vänner, det räcker naturligtvis inte med att bara konstatera att vänsterblocket lämnat rimlighetens arena, det har väljarna redan gjort, vi måste nu visa på våra förslag. Det är nu vi har chansen att förbättra kollektivtrafiken.

Det är en stor uppgift. Tack och lov vet jag att det finns mycket kompetent folk hos våra anställda och hos våra entreprenörer som sköter trafiken.

Det här är våra mål för den kommande mandatperioden. Hör gärna av er till mig om idéer kring detta:

Vi vill att tågen ska gå i tid – Vi måste kunna lita på SL.

Vi vill att det ska vara tryggt i trafiken – både för resenärer och personal.

När Stockholm växer måste också SL växa.

Sämst i debatten, tillåt mig att säga detta, var en (s)-ledamot med ganska mycket erfarenhet som ägnade flera anföranden åt att kritisera centern (som för övrigt inte hade någon talartid kvar och kunde bemöta påståendena) för något som stod på deras hemsida, men inte i deras plattform. Detta när socialdemokraterna själva vill genomföra besparingar på SL med en halv miljard på tre år. Tala om prioriteringar i debatten. Raljant eller oansvarigt, välj själva.

Imorgon blir det sjukvårdsdebatt!

Inga kommentarer: