tisdag, november 25, 2008

Idag har budgetfullmäktige inletts med en allmänpolitisk debatt. Oppositionen kanske väntar till i eftermiddag med att komma med de tunga argumenten, för hittills har debatten förts på en slasknivå.

För mig är detta enkelt; Vi har idag en alliansmajoritet som är inriktad på att leverera den bästa sjukvården och kollektivtrafiken som finns. Vi tar inte till skattehöjningar eller strutsmentaliteten utan presenterar förslag som bemöter reella problem i människors vardag. Skattehöjningar kan aldrig vara en lösning på ett strukturellt problem, orsakat av stelbenthet och omoderna idéer. Vi måste ha ett tydligt patient och resenärsperspektiv. Det får aldrig handla om att införa mer onödig byråkrati eller mer komplexa strukturer.

Patienterna skall vara trygga med att de får den bästa vården i rätt tid, anhöriga skall veta de utredningar som görs är kvalificerade och de bästa som kan levereras, personalen skall veta att de har rätt verktyg för att hjälpa alla som behöver vård. Vi inom Alliansen kan leverera detta. Det enda oppositionen levererar, förutom längre vårdköer - är högre skatter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra jobbat Christer, du har min röst i nästa val. Jag gillar verkligen er konkreta pragmatiska syn på ert uppdrag. Kollektivtrafiken skall gå i tid och man skall bli värdigt bemött i vården.