onsdag, november 05, 2008

Frågan om könsneutrala äktenskap är äntligen i hamn

Det är en stor dag idag genom att frågan om könsneutrala äktenskap äntligen fått sin lösning.
Sverige får könsneutrala äktenskap från den 1 maj 2009. Regeringen har enats om en hanteringsordning som går ut på att en grundproposition om könsneutrala äktenskap läggs i riksdagen. De tre partier som vill se könsneutrala äktenskap lägger sedan en följdmotion om detta.

Vi moderater att har ett särskilt ansvar när vi hävdar alla människors lika värda, att också staten är neutral och behandlar alla lika, därför är vi extra glada över dagens positiva besked.

Öppna moderater har länge drivit frågan om könsneutrala äktenskap och var genom sin motion om könsneutrala äktenskap på den moderata partistämman 2007 upphovet till att moderaterna bestämt tog ställning i frågan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag skrev en kommentar här om dagen om moderaternas tidigare inställning till partnersskapslagen, men min kommentar är inte publicerad. Jag hoppas att det var ett misstag, och inget försök att frisera bloggen så det bara är en kör av instämmanden.

Vänligen

Anders Ringnér, Umeå

Leif Ekstedt sa...

Glöm inte att Svenska Kyrkan inte är en del av staten.
Jag välkomnar lösningen av civiläktenskap sekulärt och bra..
Men att schackra med Svenska Kyrkan om att de får behålla vigselrätten är inte bra.
Staten skall inte ställa krav på hur samfunden ställer sig. Om så skulle vara fallet får man väl begära offentlig upphandling.