fredag, maj 16, 2008

Jag berättade igår om RFSL:s studie In sex we trust. Studien ger värdefull kunskapen  inte bara för RFSL utan också för det samlade kommunikationsarbetet. Den ligger väl in linje med det arbete som Socialstyrelsen driver där RFSL ingår.

Om RFSL och deras lokala organisationer kan omsätta studien i praktiska kommunikationsaktiviteter så kommer detta att stärka det lokala arbetet betydligt. Det viktigaste sättet att nå människor är den interpersonella kommunikationen, dialogen. Just där  behöver man samtala om de teman studien lyfter fram.
Arbetet gällande MSM behöver breddas och flera aktörer behöver involveras och lokala resurser avsättas.

Socialstyrelsens uppföljning av arbetet  i landet visar dock  att landstingen och storstadskommunerna i ökad utsträckning inkluderar MSM frågorna i det förebyggande arbetet. I alla landsting och storstadskommuner finns redan kontaktpersoner som arbetar med dessa frågor och har kontakt med de lokala RFSL föreningarna.  

Socialstyrelsen håller för närvarande i samarbete med landsting och storstadskommuner en rad utbildningar  i landet för preventörer om  bland annat effektiva metoder för att nå MSM.

Det känns bra att alla goda krafter kan sättas in i detta viktiga arbetet.

Inga kommentarer: