lördag, maj 03, 2008

Boris sopar mattan med Röde Ken

Labour har mycket att fundera på idag. Tories vann 260 mandat medan Labour förlorade 333. Det är inget annat än en katastrof för Labour och deras ledare Gordon Brown. Många kommer nu att säga att lokalvalen inte betyder så mycket. Det ligger i linje med vänsterns förnekelsestrategi. Socialdemokraterna brikar använda samma taktik i Sverige. Det kanske vore bra om Labour funderade över det politiska innehållet. Fungerar det verkligen.

Jag menar att de lokala valen är nog så viktiga, även nationellt. Det ger en signal om hur landet ligger, den lokala kommunen ligger närmast hjärtat. Den här segern kommer att ge Tories självförtroende och nya kandidater kommer att få tillfälle att regera sig till erfarenhet. Så nog är det ett ödesval för Brown som övertagit ledartröjan efter Blair och svängt vänster.

Ett parti som Labour kan inte bara vinna på att ta hem trupper och avsluta krig. Väljarna förväntade sig mer. Det går inte att komma ifrån att Blair hade det mod som krävdes för att styra, även när politiken sviktade. Det modet saknar Brown. Det fick många Labour-kandidater känna av idag. Läs mer i DN idag.

Inga kommentarer: