söndag, maj 04, 2008


Härligt med vår det blommar i körsbärsträden på söder också!

Men det har varit en politisk långhelg med utspel i Dn från höger och vänster.

Antingen bluffar Carin Jämtin eller så har hon dåligt minne. I dag säger hon i Dagens Nyheter att socialdemokraterna gärna samarbetar med oss moderater om Stockholmstrafiken, men att det i Cederschiöldsförhandlingarna blev för lite kollektivtrafik. Det är inte sant!

Jag var med och förhandlade med Carin och socialdemokraterna. Vi var överens om i princip allt. Men inför sista mötet fick de order uppifrån att inte skriva under tillsammans med oss, trots att vi var överens. De valde att sättadet socialdemokratiska partiets bästa före stockholmarnas bästa. Det är trist.

I förhandlingarna föreslog inte alls socialdemokraterna någon mer kollektivtrafik än vad slutdokumentet innehåller. Det är därför vi också är överens om vad och i vilken ordning kollektivtrafiken ska byggas ut. Vi är exempelvis helt överens om att tvärbanan ska byggas ut mellan Skärholmen och Älvsjö.

Efter förhandlingarna har alla partier utom socialdemokraterna blivit överens om att bygga ut en modern spårväg i Stockholms innerstad mellan Värtan och Lindhagen via Centralstationen. Alla utom socialdemokraterna ser fördelarna för resenärerna, miljön och trängseln i Stockholms innerstad.

I landstinget har socialdemokraterna två år i rad lagt förslag om att SL ska tvingas skära ned trafiken med totalt över en miljard kronor. Skulle deras förslag bli verklighet får vi alla en betydligt sämre kollektivtrafik med indragna turer på både tunnelbanan, pendeltåg och bussar. Fler skulle välja bilen, vilket skille slå hårt mot både miljön och klimatet. Ska vi bli överens måste socialdemokraterna sluta med sina nedskärningskrav på SL.

Inga kommentarer: