torsdag, maj 15, 2008

Framtidens kollektivtrafik var temat för den workshop som Infrastrukturministern Åsa Torstensson idag hade inbjudit till.

Vi var företrädare för Näringsdepartementet,Miljödepartementet, Banverket, Vägverket,Rikstrafiken, Bussbranschen,Sveriges Kommuner och Landsting,Taxiförbundet,Tågoperatörerna och Svenska Lokaltrafikföreningen som hade hörsamat inbjudan.Från SLTF var det jag, vd Charlotte Wäreborn Schultz, Sören Bergerland och Magnus Hedin som deltog.

Vi från kollektivtrafikbranschen presenterade ett upplägg för fortsatt samverkan och diskussion med regeringen på temat: Så kan vi fördubbla kollektivtrafiken tillsammans.

Branschen har enats om en vision att: Många fler människor skall uppleva kollektivtrafiken som värdeskapande genom att den, underlättare det dagliga livet, ökar tillgängligheten till arbetsmarknad och utbildning samt bidrar till bättre miljö.

Det arbete vi så framgångsrikt genom samarbete utarbetat inom branschen togs väl emot av ministern och övriga deltagare.

Nu hoppas vi att det kan ske ett fortsatt samarbete mellan branschen och regeringen kring det underlag vi tagit fram. Dagens workshop blev ett väldigt bra första steg i ett sådant fortsatt gemensamt arbete.

Inga kommentarer: