tisdag, januari 23, 2007

Idag beslutar SL:s styrelse att satsa 565 miljoner på en ny pendeltågsdepå i Södertälje. Det känns bra - det har verkligen behövts. Den nya depån kommer att skapa förbättrade förutsättningar för pendeltågstrafiken genom att fordonen kan ställas upp, städas och skötas inomhus.

Detta är ett steg i rätt riktning för att göra pendeltågstrafiken på Södertäljegrenen bättre. Satsningen innebär att fordonen skyddas mot vandalisering, nedisning och framförallt får underhållsarbetet mer ändamålsenliga förutsättningar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra! Tänk om den dryga miljard som SL investerade i satsningen mot fuskåkning istället hade satsats på förbätttrad trafik. Tänk vilka förutsättningar för SL att hålla tider och förbättra för trafikanterna det skulle gett. De flesta studeir visar dessutom på att satsningar på punktighet, effektivitet och prissättning ger högre intäkter än några andra satsningar. Inte hade ni behövt höja taxorna om SL inte gjort de enorma felsatsningarna i t.ex. nya spärrlinjer (de fungerar ju uppenbarligen inte som det var tänkt). Snälla Christer, satsa våra offentliga skatttepengar på sådant sätt att de inte genererar forsatta förluster.