onsdag, juli 09, 2008




Veckan i Almedalen har så här långt varit mycket givande. Många intressanta seminarier och människor. Idag har jag deltagit i ett spännande seminarium med Framtidens kollektivtrafik. Vi har under 2007 och 2008 utfört en utredning rörande frågor knutna till kollektivtrafiken i Stockholm-Mälarregionen. Ett förslag har tagits fram rörande den regionala kollektivtrafiken, en struktur för ett nytt gemensamt läns- och organisationsöverskridande taxesystem och hur det regionala trafiknätet ska utvecklas i framtiden. Detta förslag är inte minst viktig nu när många människor reser långa sträckor mellan hem och jobb, många gånger över länsgränser.

I Måndags var det dags för Svenska Lokaltrafikföreningen blir Svensk Kollektivtrafik
[2008-07-07] Idag, den 7 juli 2008, bytte Svenska Lokaltrafikföreningen (SLTF) namn till Svensk Kollektivtrafik. Det beslutades vid föreningens årsstämma som hölls under Almedalsveckan i Visby.

– Namnbytet innebär att vi blir en tydligare avsändare för vårt uppdrag – att vara en röst för den lokala och regionala kollektivtrafiken och att verka för ökat samarbete mellan våra medlemmar, Sveriges trafikhuvudmän.

- De senaste åren har synsättet på kollektivtrafiken förändrats. Resenärerna vill ha en pålitlig och trygg kollektivtrafik samtidigt som miljöfrågan står högt på agendan. Detta kräver en ny typ av samarbete – lokalt, regionalt och nationellt. I detta samarbete spelar Svensk Kollektivtrafik en viktig roll.

- Vi måste se kollektivtrafiken som ett sammanhängande system där de olika transportslagen kompletterar varandra med utgångspunkt från resenärerna. Helheten måste bli viktigare än delarna.

Fakta om Svensk Kollektivtrafik
Svensk Kollektivtrafik är läns- och lokaltrafikens branschorganisation. Medlemmarna – trafikhuvudmännen – har ansvaret för den lokala och regionala kollektivtrafiken med buss, tåg, spårvagn, tunnelbana och båt i Sverige.

Läs mer på www.svenskkollektivtrafik.se.

Svensk Kollektivtrafik är läns- och lokaltrafikens branschorganisation. Medlemsföretagen, trafikhuvudmännen, har ansvaret för den lokala och regionala kollektivtrafiken med buss, tåg, spårvagn, tunnelbana och båt i Sverige. Drygt 1,2 miljarder resor görs årligen med kollektivtrafiken.

Inga kommentarer: