lördag, juli 05, 2008


Idag bar det iväg till Visby och Gotland. Lunch vid underbart vackert beläggna Kryssmyntagården.


Så kom den igen bussen utanför min balkong. Hoppas att allt blir som vanligt igen. Vi Stockholmare behöver verkligen en fullt ut fungerande kollektivtrafik för att vår stad och region skall fungera.


Igår var det den 4:e juli med syrra gift med en amerikan och släkt i USA får man fira!

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst behöver vi en fungerande kollektivtrafik för att vår region ska fungera fullt ut! Men vad gör vi åt bullret som innerstadsbussarna orsakar? Som boende längs en stomlinje är ju frågan aktuell. Varje dygn går stomlinje 4 förbi varannan till var 10 minut. Resultatet är buller och skakningar i lägenheten (att ha fönstret öppet är inte aktuellt alls, bullret är tillräckligt högt även med stängda bullerglasisoerade fönsterrutor). Innerstadsbor har själva valt att bo i den här miljön men kan man hitta sätt att göra den bättre? T ex går det ledbussar hela dygnet på stomlinjerna. Efter 19 skulle det räcka med mindre bussar då antalet resenärer inte är så högt (jag ser dessa nästan tomma ledbussar varje dag utanför mina fönster).

Precis som vi innerstadsbor har valt vår bostadsort har ju även förortsborna gjort det. Varför måste Vallentunabussarna gå hela vägen in i city? Varför inte till Tekniska högskolan? Det skulle förbättra miljön för innerstadsborna längs en viss sträcka i a f. Andra förortsbor får ju nöja sig med att omstiga i t ex Slussen. Det torde fungera även för boende i Vallentuna?!

Antalet barnfamiljer boendes i innerstaden ökar stadigt. Trafiken ökar och antalet bussar ökar - barn, buller, avgaser och tung trafik är en ekvation som inte går ihop.

Hur hittar vi en lösning som fungerar även för boende i innerstaden och boende längs större gator?

//Nyfiken