söndag, juli 16, 2006

Ta Ditt ansvar för misslyckad s-politik Inger Ros !

Debatten om misslyckandena inom Stockholms strokevård går vidare. I Dn igår skyller sjukvådslandstingsådet Inger Ros på än det ena än andra, vad gäller kaoset i Stockholms sjukvård under denna vår och sommar. Det hon glömmer är sitt eget ansvar. Det är hon och hennes pati som styrt sjukvåden i Stockholm i 4 år nu. Nu se vi resultatet. Hennes politik resulterar i kaos. De svårast sjuka får inte den våd de ha rätt till.

Det stora misstaget inom sjukvåden som rödgröna vänsterstyret började med är att man skapade det nya storskaliga sammanslagna sjukhuset av Ks och Huddinge sjukhus. Det skulle resultera i stora ekonomiska vinster och andra framgångar. Det resultat vi nu ser imponerar inte. Istället kommer det att krävas fotsatta besparingar inom vården för att s, v och mp skall kunna visa upp det resultat de så stolt talat om. Vi ser nu vem som får betala, det är de svårast sjuka.

Det vore ärligt om den politiska ledningen tog sitt ansvar. Det är ju de som givit sjukhusledningen det uppdrag som visat sig omöjligt att genomföra. Inte ens de svårast sjuka kan få den vård de behöver i Stockholms läns landsting.

Att läget varit ansträngt inom vården under en länge tid är välkänt. När sommaren kommer och den planerade verksamheten ställs in för att man skall klara de akuta fallen, ja då är det under all kritik att man inte ens klarar akutfallen. Detta kan inte sjukvårdslandstingsrådet skylla på semestrar. Ansvaret faller på henne själv, det är hennes politik som vi ser reslutatet av i sommar. Sjukhusledningen och sjukvårdspersonalen gör så gått de kan utifrån de förutsättningar de har. Ansvaret är däremot bara Inger Ros och socialdemokraternas.

Inga kommentarer: