tisdag, juli 18, 2006

Det som inte blivit gjort under 4 år skall nu ske på två månader1

Nu i sjunde timme skall den rödgröna röran som styrt Stockholms läns landsting sjukvårdspolitik i 4 år försöka ändra kurs. Idag är det andra gången i år som man försöker rätta till det brister som resulterat i kaoset i sjukvården av de svårast sjuk i Stockholm.Detta desperata agerande kan aldrig dölja att man fört en orealistisk politik som inte tagit hänsyn till verkligheten i vården och vardagen.

Sjukvårdsbudgeten spricker igen I snart fyra år har den rödgröna landstingsledningen i Stockholm nedrustat sjukvården i länet. Nu, knappt två månader före valdagen, skjuter man till en kvarts miljard kronor till sjukvården. Syftet kan inte vara annat än att sopa igen spåren av en politik som inte har fungerat.Det är nu andra gången i år som budgeten måste justeras och läget på akutsjukhusen har blivit allt mer pressat.

Rapporter från bland annat Karolinska Universitetssjukhuset och Södertälje sjukhus pekar entydigt på brister i tillgänglighet för patienter och en allt tuffare arbetsmiljö för de anställda.Huvuddelen av tillskottet handlar bara om att täcka underskott, och ger inte ny vård. Den rödgröna majoriteten har givit sjukhusledningarna en omöjlig uppgift med för knappa resurser och en för stor neddragning av antalet sängplatser.

Så har då för andra gången iår det rödgröna vänsterstyrets budget spruckit.

Inga kommentarer: