onsdag, december 31, 2008

Gott Nytt År

Gott Nytt År till Er alla!

Gott Nytt År, ja det kommer det särskilt att bli för oss Stockholmare efter regeringens tillkännagivande av hur mycket pengar som skall gå till regionerna för utbyggnad av infrastrukturen.

I regeringens pressmeddelande står det följande:

" 33100 infrastrukturmiljoner för länsplanering
Regeringen har beslutat att uppdra åt länen att upprätta ett förslag till transportslagsövergripande länsplan för regional transportinfrastruktur för perioden 2010-2021.
- Nu är det dags för länen att ge förslag på vad som är viktigt just för dom för att få bättre fungerande kommunikationer. Med deras engagemang kan sedan regeringen fatta ett för länsborna bra beslut, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Totalt är den föreslagna ekonomiska ramen för länsplanerna på 33100 miljoner kronor.- I våra storstadsområden är det särskilt viktigt med väl fungerande spårbunden kollektivtrafik och därför har regeringen tillfört extra medel just för detta, kommenterar Åsa Torstensson.

I uppdraget till länen ingår att de ska samråda med varandra samt med trafikverken och genomföras i enlighet med de politiska intentioner som uttrycks i infrastrukturpropositionen Framtidens resor och transporter.

Samtidigt som detta arbete pågår så har också de samlade trafikverken ett uppdrag att ge förslag på nationella åtgärdsplaner. Det arbetet ska ske i samverkan med länen.
Uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 2 november 2009."

Jag kan med glädje konstatera att Åsa Torstensson går från klarhet till klarhet. Hon pekar på vikten av att storstadsområden får en väl fungerande spårbunden kollektivtrafik och att regeringen därför tillfört extra medel för just detta. Det är just ett sådant besked vi behöver inför arbetet med den lokala planeringen och prioriteringen under landshövding Per Unckels ledning.

Tack för det Åsa och regeringen och Gott Nytt År till Er också!

Läs mera:
http://www.regeringen.se/sb/d/11181/a/117134

http://www.regeringen.se/content/1/c6/11/71/34/f5a202dc.pdf

http://www.regeringen.se/content/1/c6/11/71/34/7fc307dc.pdf

Inga kommentarer: