fredag, februari 22, 2008

Surfa trådlöst med SL

Förhoppningsvis har ingen missat att vi denna vecka provat ett pilotprojekt med trådlöst internet ombord på två av våra bussar till Norrtälje. Många har skrivit om det. Dels för att tekniken är helt ny men också för att det är ett så pass nytt sätt att arbeta. Åke Lindström, projektledare på SL, har gjort ett fantastiskt jobb, och här står vi nu med en spännande satsning där SL faktiskt är etta i världen.

Det hela handlar om trådlöst, men bara en del av det är surfning ombord på bussen. Nästan viktigare är att föraren nu skall kunna realtidsinformation om störningar, trafik, miljöpåverkande faktorer etc. Genom att kamerorna nu kommer att kunna stå i direkt kontakt med vaktbolag kommer även trygghetsfaktorn med i bilden.

Igår tog vi första turen med bussen och det fungerade utmärkt. Vi testade även en tv-slinga sände nyheter och aktuell info om SL.

Berättade även om detta försök i Radio Stockholm, tillsammans med Åke. Vi hoppas nu att detta ger oss, näringslivet och resenärerna blodad tand och att detta är ett framtida framgångsrecept.

1 kommentar:

Anonym sa...

Man måste ju ha nånting och roa sig med när man måste sitta och "fisa fram" i sådär 70-87 km/h på motorväg hela vägen till Norrtälje, mer än räkna lastbilarna som kör om (inga tåg till Norrtälje - ÖÖÖÖRK, inte kul att bo där utan körkort)

Schysst ide annars, SJ har ju haft trådlös uppkoppling ett tag nu på X2000 och X40.