onsdag, november 22, 2006

I dag besökte jag Solna på inbjudan av Solnas moderate kommunalråd Lars-Erik Salminen. Solna planerar för en ny nationalarena i världsklass med plats för över 50000 åskådare. Det blir inte bara fotboll. Arendan kan användas till konserter och andra stora evenemang. Nationalarenan blir även hjärtat i en ny stadsdel kring Solna station med en blandning av bostäder och verksamheter. Totalt skall det byggas 6000 nya bostäder över

Redan nu vill Solna arbeta för en både utökad och ännu bättre kollektivtrafik i området. Enligt kommunens planer ska Solna station utvecklas till en modern regional trafikknutpunkt med pendeltåg, tvärbana, bussar med i framtiden även fjärrtåg och tunnelbana.

Solnas planer är både spännande och visionära. Jag ska dra mitt strå till stacken för att kollektiven i området ska förbättras och kunna möta den allt större efterfrågan. Lösningen för framtiden ligger i ett gott samarbete mellan SL, kommunen och det privata näringslivet. Du kan vi få mer kollektivtrafik för pengarna och våra resenärer för ett ännu bättre SL. Det kommer jag att arbeta hårt för.

Inga kommentarer: