onsdag, juni 18, 2008


Dagens åktur

Avgång Norrmalmstorg 15.00. Färden gick smidigt mot Djurgården. "Alla" var där, åtminstone från Alliansen och en hel del känt trafikfolk. I vimlet syntes bland annat Thomas Lange och Björn Sylvén, kända spårvagnsprofiler och många fler. Sten Nordin passade på att använda vagnens högtalarsystem och presenterade då vår gemensamma överenskommelse om Djurgårdslinjens modernisering och förlängning. Bra tillfälle för detta, och om några år kan vi göra samma övning men betydligt längre.

Visst var det en lyckad övning, även om växlarna behöver moderniseras vid ett kommande ansiktslyft. Som det är nu får man växla manuellt direkt i spåret. Spårvagnen har fått en rejäl renässans, folk stod och filmade och tog kort längs vägen. Även om det var fyrtio år sedan spårbagnarna försvann så har stockholmarna inte glömt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Christer,
Mikael Hörnlund heter jag och jag var en av de som var med i dag. Jag ser mycket positivt på en framtida utveckling av spårvagnstrafiken här i Stockholm. Ser gärna oxå att utveckligen av spårvagnstrafiken inte slutar med dragningen till Kungsholmen. Spårvägstrafik är framtiden för Stockholm.
Bra jobbat av er alla.

gardebring sa...

Grymt bra jobbat med spårvägstrafiken i Stockholm. Tvärbana Solna och ny spårväg i innerstaden. Helt rätt att satsa på detta! Ser gärna en snabb plan för busslinje fyra som spårväg framöver också.