onsdag, augusti 22, 2007

Återigen visar förtryckarregimen i Burma sitt ointresse för demokrati och mänskliga rättigheter. Militärjuntan i Burma grep natten mot onsdagen minst tretton aktivister som deltagit i en fredlig demonstration, denna gång under parollen "sänk bensinpriset".

Nu tror jag att det spelade mindre roll vad det stod på banderollerna. Demonstrationen var fredlig, tyst och lugn. Men yttrandefrihet är generellt betraktat som fientligt och upproriskt. Bland de gripna fanns också några av de ledare som ledde studentprotesterna mot regimen för 20 år sedan. Nu är visserligen andra ledare på plats men de har alla visat sig ha samma inriktning, militär diktatur.

Nu kanske någon undrar vad detta har med trafik att göra. Inte mycket, men kampen för mänskliga rättigheter och människors fria val är så grundläggande att man måste reagera. För mig handlar politik ytterst om att vilja förändra vardagen för människor. Det är min övertygelse att om man inte ger människor frihet att växa av egen kraft kommer inte heller samhället att växa och utvecklas.

Mer information om situationen i Burma hittar ni på här

Inga kommentarer: