tisdag, augusti 07, 2007

Igår misshandlades två kontrollanter av några plankare som inte ville betala sin avgift i tunnelbanan. Sorgligt. Tyvärr hann de smita innan polisen kom dit. Osolidariskt och osmakligt. SL:s taxor är bland de lägsta i landet och taxorna gör att vi kan bedriva en allt bättre kollektivtrafik. Att några då väljer att strunta i detta gemensamma samarbete och bara roffa åt sig är bara tråkigt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Våld och åtgärder som ökar konfrontationen är aldrig acceptabelt, vare sig från resenärer, kontrollanter eller myndighetsutövar (såsom SL), det måste vara allas, även SL:s utgångspunkt (eller?).

Fråga: Hur mkt beräknar du och SL att "några" (vilka är de?) "roffar åt sig"? De pengar som läggs på kontroller skulle inte de också göra att kollektivtrafiken kunde bedrivas bätttre?

Anonym sa...

Bra gjort!! - äntligen någon som vågar ge igen på dom fega kontrollanterna

Det är ett jävla liv när några kontrollanter råka illa ut - men dom misshandlar resenärer så gott som dagligen (iallafall för ett par år sen - möjligen lite bättre nu) och det är alltid minst 3-10 st mot 1 ensam person.

Jag puttade själv ut 3 kontrollanter på plattfolmen vid Hornstull förut och kutade, när dom försökte hindra mig från att gå av tåget (jag kom undan - tyvärr går det sämre för många andra) - jag hade då tappat kortet och ville inte betala en ny svindyr biljett utan åkte ändå (mellan Zinkensdamm och Hornstull kom dom)

SL är ändå en av dom dyrare i Europa - skitsamma om dom ligger hyfsat till i Sverige hela landet har ockerpriser på kollektivtrafik. Göteborg är förresten billigare än SL.

Anonym sa...

Osmakligt är väl snarare den totala ignoransen av att många kontrollanter satt i system att bryta mot lagar och inte drar sig för att varken bruka våld eller vittna till varandras fördel om det över förmodan skulle nå domstol.

Anonym sa...

Till C20: Visst är systemet fel. Det bör ändras. Jag tycker att kontrollanterna ska få bättre utbildning, rätt befogenheter och att lagarna ska ändras så att det blir förbjudet att smita eller fuska. Då kommer du inte att kunna "putta ut" kontrollanterna. Se så olika man kan tycka.