onsdag, augusti 22, 2007


SL har nu kommit så långt i arbetet med det nya betalsystemet SL Access att det är dags att släppa på resenärer med testkort. För första gången finns systemet i skarp drift i busstrafiken och kan användas av vanliga resenärer. Idag ingår jag i denna testpatrull. Detta kommer att bli mycket intressant att testa systemet "live".

Status på projektet: Kortläsare finns nu i tunnelbanan och pendeltågstrafiken. Drygt ett 20- tal Lidingöbussar har försetts med utrustning för SL Access och 2 000 Lidingöbor har rekryterats som testpiloter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Läste att projektet hittills kostat 300 miljoner plus utbildningsinsatser för 14 000 medarbetare. När ska SL redovisa kostnaderna för antiplankningsåtgärderna? De kostar väl över 300 miljoner per år om jag förstått det rätt?

Anonym sa...

Det här är väl ett helt annat projekt? Vad är antiplankningsåtgärder? Drift och underhåll av kollektivtrafiken, trygghet, service, personal? Det beror väl helt enkelt på hur du räknar. Vad trafiken kostar finns att läsa i budgeten.

Anonym sa...

problemet är ju att det inte går att läsa i budgeten samt att sl och Christer vägrar taöa om vilke underlag som budgeten är baserad på. SL vägrar dessutom redovisa hur mkt de beräknar att plankningen står för i uteblivna intäkter samt hur mkt pengar de lägger på att sttävja plankningen. Siffrorna varierar från 0 SEK till + 200 miljoner per år - ganska dålig analys skulle jag säga. Sl har inte ens en definition av plankning eller andra alternativa sätt att hantera plankningen. Enligt förre vd Lennart Jangälv så gick SL flera hundra miljoner minus i budgeten pga alla satsningar mot plankningen.

Det är dags för sl och Christer att vara ärliga och ssluta föra menlöst krig mot ett uppförstorat problem.

Anonym sa...

Det är ju härligt att dom slänger bort ytterligare X antal miljoner på biljettsystem istället för att satsa dom på trafiken - ännu en anledning att fortsätta planka.