måndag, augusti 27, 2007

Sluta smutskasta SL! Det är vad jag säger till sossarna som försöker ge sken av att antalet resande med SL minskat under januari till juni i år. Under 2007 kommer SL att ha 20 000 fler gjorda resor per dag än under 2006. Svart på vitt. Allt fler resor görs med SL.

Idag åkte jag och Stockholms trafikborgarråd Mikael Söderlund med den moderna spårvagn som under några veckor är här och provas på Djurgårdslinjen. Vagnen kommer från Madrid. Det var en mycket trevlig upplevelse att få åka med denna bekväma och tystgående spårvagn. Jag hoppas att vi snart kan bygga ut linjen till Centralen och börja trafikera den året om med moderna spårvagnar och de samtidigt behålla de populära olika äldre modeller av spårvagnar också. Bilder kommer imorgon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt intressant, Christer. Och inom kort kommer vagnen, om allt går väl, tack vare Ditt framsynta agerande ut till Lidingö också. Hoppas Du kan få plats med ett besök på Lidingöbanan i Din agenda under september.

Anonym sa...

Är Mikael Söderlund fortfarande skeptisk till en förlängning av Djurgårdslinjen till Centralen?

Anonym sa...

Sossarna tycks inte alls bry sig om turisterna som ska till Djurgården då de yrkade på återremiss av förlängningen av Djurgårdslinjen.