söndag, augusti 12, 2007

Sahlin föreslår 15 miljarder kronor under 2010-2016 (7 år) till satsningar för att rusta upp miljonprogramsområdena och förbättra kollektivtrafiken. Det motsvarar alltså ca 2 miljarder per år, vilket ca 0,5-1,0 Mdr torde gå till Stockholm. Av dessa borde ca 100 miljoner kr gå till SL. Inget sägs exakt.

Sossarna föreslog i sin alternativbudget för SL en besparing på 150 miljonr i år och 200 miljoner per år fram över. Utöver detta har (s) sagt nej till åtgärder (höjd taxa och avskrivningar) som inneburit att SL fått en miljarder mer från alliansen än från (s). Sahlins pengar räcker inte ens till att betala för sossarnas nedskärningar på SL.

När jag nu fått tag på bakgrundsmaterialet, så är det enbart pengarna från trängselskatten som även skall gå till kollektivtrafiken. Trängselskatten drar in ca 300 Mkr om året (från och med nästa år), om hälften av dessa används till kollektivtrafik blir det alltså 150 Mkr per år. Fortfarande blir det ingen satsning, eftersom det är mindre än (s) neddragningar.
Bluffpolitik från (s) som vanligt!

Inga kommentarer: