torsdag, januari 08, 2009

Hamas väcker avsky

Hamas väcker min avsky i dessa dagar, i synnerhet efter jag läst Brännpunkt i SvD. Där utgjuter sig chefen för Hamas politbyrå, Khaled Mashaal, över Israel, som om Hamas inte hade någon skuld i konflikten i Gaza överhuvudtaget. Som om Hamas ”enkla, hemmagjorda raketer”, som han skriver om, inte skadade riktiga människor. Bilden av Hamas som palestiniernas och fredens främsta vän krackelerar betydligt vid en närmare jämförelse med Al Fatah som under Abbas ledning bevisat att man klarar att agera statsmannamässigt. Jämför ledningen av Gaza med ledningen av Västbanken och bilden av Hamas klarnar. Deras mål är inte fred med Israel och israelerna.

Rätten för en stat att få försvara sig mot angrepp utifrån, i detta fall från terrorister, är självklar. Det är alltid en katastrof när krig drabbar civila, frågan är därför: varför Hamas offrar freden just nu.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för de orden Christer, läs gärna Staffan Schejas artikel också http://www.kvp.se/debatt
M v h

Anonym sa...

Och du väcker min avsky, Christer. Vem ger Israel rätt att döda 700 människor i Gaza? Inte är det folkrätten, inte är det någon FN-resolution. Är det du som ger dem den rätten? Jag förstår faktiskt inte. Det faktum att Hamas är dumma gör inte definitionsmässigt Israel snälla, kom igen nu.

Kapten Räklim sa...

Ärligt av dig, Christer, att stoltsera med din rasism offentligt.

Det finns ingen ursäkt för dem som försvarar Israels folkmord. Historien kommer att döma dig hårt, liksom andra försvarare av etniska utplåningskrig blivit dömda.

När FN systematiskt attackeras, liksom skolor och sjukhus, har du mage att känna avsky över denna hårt plågade grupps enda försvarare. Det känns fräsch, Christer!

Anonym sa...

Du, sionist, tänk efter väldigt noga. Finns inget som heter att Olmert och sina terroristvänner har rätt att försvara sig. En ockupationsmakt har aldrig rätt att försvara sig!

Anonym sa...

du måste gå hand i hand med bush....

Anonym sa...

Kan inte tro att du menar allvar, du och Moderaterna stöder alltså slakten i Gaza,att Frederick federly skickar pengar till den Israliska ockupationsmakten visste jag men vilken moral har ni Moderater?

Anonym sa...

Du väcker min avsky och jag hoppas behöva aldrig stöta på dig. Isreal har OLAGLIGT ockuperat marken och då kan man fundera på hela den här försvara sitt land grej. Men du verkar ju inte så insatt i de hela utan käkar det isrealiska skitsnacket.

Anonym sa...

Du som fd. officer borde veta att det är inget annat än FOLKMORD att bomba barn med vit fosfor. Låt oss hoppas att dessa mördare, ättlingar till samma skurkar som mördade Folke Bernadotte åtalas i Haag tillsammans med Saddams likar mfl. De är av samma skrot & korn.
Står du för dina nationaldemokratiska åsikter slipper moderaterna min röst nästa gång.