onsdag, juli 02, 2008

Helt ovetenskaplig enkät om spårvagnar

Många gillar spårvagnar. I många undersökningar är många både nyfikna och positiva. Men hur är det med läsarna av denna blogg. Jag tror att ni läsare är mer insatta i ämnets grunder, så era åsikter är av stort värde. Inte bara att utan också hur och varför. Jag har många argument, nu vill jag höra era. Enkäten finns i bloggens vänsterspalt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske lite begränsat med bara två svarsalternativ ... Hur bra spårvagn är beror väl på vad man jämför med.

Som ett komplement mellan buss och tunnelbana kan spårvagn vara värdefullt, men om vi skulle ha lite mer handlingskraft i länsstyrelsen skulle vi har mer tunnelbana, och då skulle ju behovet av spårvagn vara mindre ...

Fast även med mer tunnelbana tror jag spårvagn är ett bra komplement, kanske främst för tvärförbindelser.

Anonym sa...

Jag gillar spårvagnar och uppskattar att du driver den här frågan.

Har notarat att stan är mycket tystare nu när det är busstrejk. Jag vill att SL handlar upp tystare bussar!

Anonym sa...

Spårvagnar är ju ganska schysst -
Jah har varit i Göteborg ett par ggr och åkt och det är helt ok (vi åkte en hel del i stan fast vi hade bil - gick lika snabbt som att köra genom stadstrafiken och var kul att åka).

Var där igår och Besökte Liseberg och åkte då en riktigt gammal från typ 30-talet mellan Centralen och Liseberg.

Dock är det ingen höjdare om dom planerar att köra som t ex Tvärbanan - förarna accar/bromsar nåt förjäkligt långsamt och fiskör i kurvorna. I Göteborg var det mycket bättre och höll ungefär samma snittfart genom stan som Tvärbanan på egen banvall.

hehe - tystare blev det även här i Kungsängen, har bussterminalen nästan utanför fönstret (och sommartid brukar jag alltid ha öppna fönster).

Anonym sa...

Jaså, du är igång igen med dina "vederhäftiga" inlägg, C20. "Fiskörning" tycks vara ett begrepp som du - brist på någon sammanhängande tankegång - har förälskat dig i. Senast var det visst Lidingöbanan.

Du vet ingenting om hur man måste köra på Tvärbanan (heller), och istället för att prata strunt här på landstingsrådets blogg kunde du t.ex. ringa till Veolia Transport och be att få åka med i förarhytten i något Tvärbanetåg. Med det törs du väl inte! Ett bra tips är att du inte yttrar dig om saker du inte vet någonting om. Du gör bara bort dig!