onsdag, september 19, 2007


(s) sparkrav skulle slå hårt mot SL








Under förra mandatperioden halverade socialdemokraterna investeringstakten
för SL. De senaste fyra åren med socialdemokraterna är fyra förlorade år för SL. I socialdemokraternas alternativbudget för i år vill de skära ned SL:s budget med 550 miljoner kronor.

Jag tycker att det är pinsamt när Lars Dahlberg (s) försöker kritiserar alliansen för att investera för lite i framtidens SL när han själv halverade SL:s investeringar under förra mandatperioden. Hade inte socialdemokraterna stoppat utbyggnaden av nya spår hade vi dag redan haft tredje spåret på plats och pendeltågstrafiken hade varit betydligt bättre. Upprustningen av Roslagsbanan, Saltsjöbanan och Lidingöbanan samt utbyggnaden av tvärbanan både till Solna station och till Slussen hade också varit i gång.

Socialdemokraterna bör nu förklara för oss resenärer hur deras nedskärningskrav på SL med 550 miljoner kronor skulle göra kollektivtrafiken bättre i Stockholms län.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fan vilket snack! - hade inte socialdemokraterna "pajat våra satsingar" hade vi haft Tvärbana till Solna, roslagsbanan skulle vara upprustad, vi hade haft ett 3:e pendeltågsspår bla bla. Vart skulle pengarna kommit ifrån? Speciellt med tanke på hur det slängs bort enorma resurser på biljettsystem "gulvästar" etc.

- hade ni tänkt låta månadskortet kosta 2000 kr eller?

Jag är nog jäkla glad att man inte har haft Moderaterna vid makten (och det gäller inte bara kollektivtrafiken)